Płyta zapewnia doskonałe rezultaty pieczenia i gwarantuje chrupiący spód pizzy jak w najlepszej restauracji.
Konstrukcja bez obręczy pozwala na pieczenie od krawędzi do krawędzi (38 cm średnicy), nie tylko pizzy, ale również chleba oraz ciast, np. ciast drożdżowych.
Solidne wykonanie gwarantuje wieloletnie użytkowanie, płyta nie wygina się, ani nie wypacza pod wpływem wysokich temperatur.
Wykonana z żeliwa - równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę, przez co jest energooszczędna i przyjazna dla środowiska.
Płytę można stosować w piekarniku, na otwartym ogniu oraz grillu.
Nie używać w kuchence mikrofalowej oraz na płytach kuchennych.
Świetnie nadaje się do serwowania bezpośrednio na stół uwaga: rączki nagrzewaja się.
Płytę należy myć ręcznie, a po umyciu wycierać do sucha i nacierać niewielką ilością tłuszczu.
Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach.
Wyprodukowano w USA.
Płyta jest fabrycznie zaimpregnowana i gotowa do użycia.
Film o naczyniach żeliwnych |
Film o naczyniach żeliwnych - Rdza? to nie problem |
Instrukcja użytkowania (PDF - 73 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)