Naczynie wykonane jest ze stali węglowej, za co cenią go kucharze na całym świecie. Koszyk dedykowany jest do użytku na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C.
Koszyk bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa, co pozwala przygotować w nim drobne składniki, jak grillowane warzywa, owoce morza lub bardzo delikatne mięsa. Perforowane dno i boki zapewniają idealną cyrkulację gorącego powietrza, gwarantując równomierny stopień wysmażenia oraz przenikanie dymnych aromatów.
Metalowe uchwyty mogą się nagrzewać więc należy stosować rękawice chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia koszyka jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Przed pierwszym użyciem koszyk należy umyć z woskowej warstwy ochronnej.
Do dokładnego umycia naczynia wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu koszyk należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Co jeśli zbyt mocno umyjemy koszyk ścierając z niego wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy go na nowo wysezonować. Dokładna instrukcja do pobrania poniżej.
Instrukcja użytkowania i konserwacji (PDF - 432 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)