Lekka i trwała perforowana blacha do grilla wykonana jest ze stali węglowej. Dzięki temu bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa się, co pozwala przygotowywać na niej grillowane warzywa, owoce morza, różnego rodzaju mięsa w postaci steków, kotletów, szaszłyków itp. Perforowana powierzchnia zapewnia idealną cyrkulację gorącego powietrza, gwarantując równomierny stopień wysmażenia oraz przenikanie dymnych aromatów.
Blacha dedykowana jest do użytku na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C.
Podczas korzystania z blachy należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Powierzchnia blachy jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Przed pierwszym użyciem blachę należy umyć z woskowej warstwy ochronnej.
Do dokładnego umycia blachy wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu należy ją przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Co jeśli zbyt mocno umyjemy tacę ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować. Dokładna instrukcja do pobrania poniżej.
Instrukcja użytkowania i konserwacji (PDF - 432 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)