Wodoodporny, wykonany ze stali nierdzewnej i szkła.
Zakres mierzonych temperatur: od 40°C do 200℃. Termometr posiada również skalę w stopniach Fahrenheita.
Wyposażony w nienagrzewający się uchwyt.
Uwaga
Temperaturę należy odczytywać przy termometrze zanurzonym do znaku „poziomu cieczy”. Aby uniknąć możliwego uszkodzenia instrumentu, nie należy wkładać go od razu do gorących płynów. Należy rozgrzewać go powoli, wraz z konfiturą. Po użyciu odczekać aż termometr ostygnie, dopiero wtedy myć go ręcznie w ciepłej wodzie. Nie używać termometru w piekarniku.
Tala to jedna z najstarszych (istnieje od 1899 r.) i najbardziej cenionych przez kucharzy marek brytyjskich produkujących akcesoria do pieczenia.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)