Koszyk to ostatni krok w przygotowaniu chleba do pieczenia - w nim chleb odpoczywa, rośnie, nabiera kształtu i rustykalnej faktury. Mieści ciasto o wadze od 1,5 do 2,5 kg.
Przed każdym użyciem koszyk należy obficie posypać mąką (np. żytnią).
Przed pierwszym użyciem spryskać koszyk niewielką ilością oleju, a następnie oprószyć mąką - powstanie w ten sposób ochronna warstwa zabezpieczająca i jednocześnie przepuszczająca powietrze.
Konserwacja: co sześć miesięcy koszyk należy umyć w wodzie bez detergentu i ponownie naoliwić.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)