Upiecz pyszną, wilgotną babkę Savarin* w kształcie dużej, efektownej spirali.
Przepis na babkę znajduje się w dołączonej do formy książeczce z przepisami w 12 wersjach językowych (bez polskiego).
Forma została wykonana z Silikonu Platinum, który jest bezpieczny dla zdrowia.
Formy można używać w mikrofalówce, piekarniku, zamrażarce oraz można myć w zmywarce.
Produkt wolny od BPA.
UWAGA: nie używać ostrych narzędzi wewnątrz formy. Nie używać funkcji "grill" w piekarniku.
* Jest następczynią babki Au Rhum. Ponoć w połowie XIX wieku jeden z braci Julien, słynnych paryskich cukierników, eksperymentował z przepisem na tradycyjną babkę, pozbył się bakalii i nasączył ciasto syropem swojego pomysłu. Babkę nazwał na cześć wielkiego smakosza Brillat-Savarina. Babka Savarin podawana jest zarówno na zimno,jak i na ciepło. W przypadku podawania babki na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i owocami gotowanymi w syropie, babkę na ciepło podaje się natomiast z gorącym sosem owocowym.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)