takie ciasto to atrakcja dla dzieci albo... dla dorosłych
Forma została wykonana z najlepszego przewodnika ciepła - kutego aluminium. Jego właściwości i waga formy (prawie 1 kg) sprawiają, że ciasto piecze się równomiernie, zawsze z doskonałym efektem. Nieprzywieralna powłoka ułatwia wyjmowanie wypieku i czyszczenie formy.
Przed każdym użyciem formę należy posmarować tłuszczem i opruszyć mąką. W celu dokładnego pokrycia zaleca się rozsmarowanie tłuszczu z mąką za pomocą pędzelka.
Aby uzyskać idealne odwzorowanie kształtu, formę nalezy wypełniać ciastem do 3/4 wysokości, następnie pochylając formę rozlać ciasto po ścianakch (1-2 cm powyżej stanu ciasta).
Przed włożeniem do piekarnika stuknąć kilka razy formą o blat stołu w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza z ciasta.
Formę wkładać do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni C. Zaleca się obniżanie temperatury podanej w przepisie o 15 stopni C.
Ciasto należy wyjąć z formy do ostygnięcia (np. na kratkę) po 10 minutach od wyjęcia z piekarnika.
Formę należy myć ręcznie z dodatkiem delikatnego środka myjącego przy użyciu szczoteczki Nordic Ware.
Nie używać ostrych narzędzi, gąbek myjących oraz środków chemicznych, ponieważ mogą uszkodzić powierzchnię formy.
Nie namaczać formy.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)