Jego oryginalna konstrukcja obrotowa (połączenie funkcji sitka i trzepaczki) powoduje, że składniki miesza się bardzo dokładnie i szybko.
Konstrukcja przesiewacza jest tak dokładna, że nie pozostawia żadnych grudek, a do tego jest łatwa w czyszczeniu.
Sitko jest bardzo solidnie wykonane, z całą pewnością będzie stanowiło jeden z podstawowych i ulubionych akcesoriów w kuchni. Niezależnie od tego, czy posypujesz stolnicę do wyrabiania ciasta, czy używasz go do przesiewania mąki.
Dzięki temu narzędziu mąka ma jednolitą, lekką, napowietrzoną konsystencję, a wypieki mają lepszy smak.
Okrągłe sitko wykonane jest z wytrzymałej stali.
Na boku sitka znajduje się miarka z podziałem na cups, całkowita pojemność to 3 cups.
Czyszczenie: Zaleca się unikać mycia sitka wodą oraz jakiegokolwiek kontaktu z wilgocią. Najlepszym sposobem jest wytrzepywanie sitka do góry nogami oraz wycieranie go suchą szmatką. Sitka nie można namaczać ani myć w zmywarce, ponieważ drewno może pękać lub wypaczać się. Jeśli dojdzie do kontaktu z wodą lub wilgocią sitko należy niezwłocznie wysuszyć.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)