Idealna do twardego sera, skórek cytrusów, czosnku, cebuli, imbiru, gałki muszkatołowej, kory cynamonu, czekolady. Podczas ścierania skórki z owoców cytrusowych, ścierana jest tylko jej zewnętrzna część (flawedo) bogata w olejki eteryczne oraz barwniki, bez naruszania wewnętrznej, gorzkiej, białej części (albedo). Ściera produkty na drobne wiórki i nitki.
Z tarkami Microplane ścieranie nie wymaga użycia dużej siły. Zapewniają to:
Ścierany produkt nie jest rozrywany ani strzępiony, zachowuje smak, a ścieranie tylko zewnętrznej skórki wzmaga aromat produktu.
Sekret ostrości tarek Microplane tkwi w autorskiej technologii fototrawienia, w której do uzyskiwania powierzchni tnących wykorzystuje się środki chemiczne.
Można myć w zmywarce na górnej półce, jednak w celu zachowania najlepszych właściwości tnących zaleca się mycie ręczne tarki i ochraniacza.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)