Ściera suche i twarde produkty na drobne wiórki i nitki, a produkty wilgotne na aksamitną miazgę. Bez rozrywania ani strzępienia, zachowując smak i aromat produktu. Sprawdzi się do twardego sera, cytrusów, imbiru, gałki muszkatołowej, kory cynamonu, czekolady.
Podczas ścierania skórki z owoców cytrusowych, ścierana jest tylko jej zewnętrzna część (flawedo) bogata w olejki eteryczne oraz barwniki, bez naruszania wewnętrznej, gorzkiej, białej części (albedo).
Doceniana na całym świecie przez profesjonalnych kucharzy, piekarzy, barmanów oraz kuchennych amatorów.
Niezwykle ostre ostrze ze stali nierdzewnej wyprodukowane w USA, autorską technologią fototrawienia.
Miękki, ergonomiczny, wąski uchwyt oraz antypoślizgowe stopki na końcu ostrza zapewniają komfort podczas użytkowania.
Z tarkami Microplane ścieranie nie wymaga użycia dużej siły i staje się przyjemne.
Można myć w zmywarce na górnej półce, jednak w celu zachowania najlepszych właściwości tnących zaleca się mycie ręczne.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)