Uniwersalny nóż o specyficznym, proporcjonalnym, stożkowym ostrzu. Tak wyprofilowany kształt ułatwia siekanie i chroni kostki palców przed urazami. Noże tego typu o długości ok. 18- 20 cm uważa się za najbardziej wszechstronne.
Nóż szefa kuchni lub tzw. nóż francuski dzięki stożkowemu kształtowi ostrza w połączeniu ze świetnym wyważeniem pomiędzy rączką, a ostrzem pozwala na rytmiczny, wysoce wydajny kołyszący ruch na powierzchni deski podczas krojenia plastrów i siekania różnych produktów (np. twardych warzyw lub orzechów).
Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°).
Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont™ metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne.
W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę „Doskonały” we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik.
Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent.
Film o producencie |
Instrukcja pielęgnacji i konserwacji (PDF - 58 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)