Nóż kuchenny posiada długie zakrzywione ostrze, które umożliwia krojenie cienkich plastrów mięsa, drobiu i ryb.
Krawędź ostrza, w japońskim stylu, jest ustawiona pod kątem 15°, a nóż ma ergonomicznie ukształtowaną rękojeść zapewniającą wygodę, równowagę i minimalizującą zmęczenie podczas użytkowania.
Wybór odpowiedniego noża kuchennego, najlepszego do danego zadania, ułatwia przygotowanie posiłku. Wybór idealnego noża do krojenia w plastry, kostkę lub siekania, pozwala na dokładne cięcie.
Specjalnie hartowana, wysokiej jakości niemiecka stal nierdzewna używana do produkcji naszych noży Signature jest trwała, łatwa do czyszczenia i konserwacji.
Nóż posiada w pełni kute ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116 z pełnym trzpieniem zapewniającym doskonałą wytrzymałość.
Niemiecka stal nierdzewna, hartowana do twardości Rockwell 56, jest używana do produkcji wszystkich noży kuchennych Robert Welch. Hartowana niemiecka stal pozwala na łatwą konserwację w domu i doskonałą ostrość.
Trzonek wykonany jest z przyjemnego w dotyku tworzywa DuPont™ POM i posiada logotyp RW.
Film o producencie |
Instrukcja pielęgnacji i konserwacji (PDF - 58 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)