Żeliwny garnek to przedmiot dumy i pożądania wielu kucharzy oraz każdego biwakowicza.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Można używać go na wszystkich źródłach ciepła, w tym także na kuchenkach indukcyjnych. Można go postawić na rozżarzonych węglach w ognisku, czy grillu oraz włożyć do piekarnika.
Garnki wykonane z żeliwa:
- równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę
- przyjazne dla środowiska
- można używać na: kuchence gazowej, ceramicznej, indukcyjnej oraz otwartym ogniu
- świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
Uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.
Garnek należy myć ręcznie.
Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach.
Wyprodukowano w USA.
Film o producencie |
Instrukcja pielęgnacji i konserwacji (PDF - 42 KB) |
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)