French Press często nazywany w fachowej literaturze "zaparzaczem tłokowym" to nic innego jak szklany dzbanek zakończony tłoczkiem z metalowym sitkiem.
Francuzi i Włosi do dnia dzisiejszego toczą boje o pochodzenie zaparzarki kawy, o to kto pierwszy ją wymyślił, a kto pierwszy napił się kawy w ten sposób zaparzonej. Jedno jest pewne są pewne zasady jak z niej korzystać.
Proces parzenia kawy „French Press”, pozwala uzyskać wyjątkową kawę dzięki połączeniu idealnego czasu parzenia oraz odpowiedniej temperatury. Ta metoda zapewnia, że niezbędne związki aromatyczne i olejki są uwalniane z mielonej kawy, tworząc za każdym razem doskonały pełny smak i aromat. Dzięki idealnej przezroczystości naczynia można obserwować proces parzenia kawy.
Zaparzacz wykonany jest z odpornego szkła borokrzemowego, zamkniętego w nowoczesnej, stylowej obudowie ze stali nierdzewnej, polerowanej na wysoki połysk.
Tłok posiada sitko z drobnymi oczkami, dzięki czemu mamy pewność, że fusy z kawy po zaparzeniu pozostaną na dnie naczynia.
Można myć w zmywarce.
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)